21 septembrie 2016

Defecte in exploatare ale punti din spate


Transmisia principala poate prezenta ca defecte:
-Deteriorarea sau ruperea pinionului de atac.Defectul se datoreaza reglajului incorect,antrenarea corpurilor straine intre dinti,conducerii defectuoase prin bruscarea ambreiajului in teren greu acesibil ,uzuri in urma functionarii indelungate.Defectul insotit de zgomote,conduce la oprirea automobilului  si imposibilitatea continuarii drumului.Remedierea se efectueaza la atelierul de reparatie.
-Griparea sau deteriorarea rulmentilor transmisiei principale.Defectul se datoreaza,in mare parte,cauzelor prezentate la uzura rulmentilor schimbatorului de viteze ,la care se adauga dezechilibrarea arborelui longitudina.

punte spate
punte spate
Sursa foto : www.m5board.com


-Jocul necorespunzator intre pinion si coroana.Defectul se manifesta prin zgomote puternice ,ritmice, de tonalitate medie la mersul in sarcina al motorului (daca jocul este prea mic),precum si la turatie de mers incet (daca uzura angrenajului este prea mare).Remedierea consta in restabilirea jocului prescris intre pinion si coroana.
Diferentialul poate prezenta ca defecte:

-Uzura excesiva sau deteriorarea danturii pinioanelor satelit sau planetare.Defectul se datoreaza uzuri carcasei ,deplasari indelungate prin teren greu ,blocarii sau reglarii incorecte a franelor rotilor din spate ,folosirii la rotile din spate a unor anvelope cu uzuri sau dimensiuni diferite.
Remedierea se face numai la atelierul de reparatii ,pana unde automobilul este remorcat.
-Griparea sau deteriorarea rulmentilor carcasei .Defectul se produce datorita cauzelor care au fost prezentate la griparea sau deteriorarea rulmentilor transmisiei principale.
-Ruperea axului sau a crucii satelitilor.Defectul se datoreaza suprasolicitarilor organelor respective in conditii speciale de exploatare.
Arborii planetari pot prezenta ca defecte :
-Uzarea excesiva a canalelor.
-Ruperea arborilor planetari.Defectul se produce datorita functionarii indelungate supraincarcari automobilului ,deformarii carterului puntii din spate etc.


Articole asemanatoare

Defecte in exploatare ale punti din spate
4 / 5
Oleh

Aboneaza-te prin e-mail

Primeste ultimele articole prin e-mail.Introduceti adresa dumneavoastra.